Hvilke Dyr Lever I Sahara Ørkenen?

Vi plejer at præsentere Sahara-ørkenen som en stor, udtørket, livløs strækning af sandlandskab med spredte nomadiske stammer og deres domesticerede kameler. Men der er meget mere til Sahara end hvad vi tror. Sahara-ørkenen indtager et område af 9,400,000 kvadratkilometer, et område, der kan sammenlignes med størrelsen af ​​De Forenede Stater. Det strækker sig over meget af Nordafrika, der dækker omkring 31% af den afrikanske landmasse. Det er således den største varme ørken i verden.

Sahara-ørkenen er vært for et utroligt udvalg af arter, der er velegnede til at overleve i ørkenklimaet. 70 pattedyrarter, 90 fuglearter, 100 arter af krybdyr og flere arter af edderkopper, skorpioner og andre mindre former for liv, kalder Sahara-ørkenen deres hjem. Bortset fra dromedariske kamel og geiter er ørkenen vært for den højt frygtede deathstalker-skorpion, den ekstremt giftige sandviper, den elegante og hårde cheetah, de yndefulde gazeller, den hurtigtfodede rødhalsede struds og mere.

Her på vores liste over "Hvilke dyr lever i Sahara ørkenen?" vi præsenterer den unikke art af Sahara ørkenen.

15. Saharan Silver Ant

Et unikt dyr, Saharan Silver Ant (Cataglyphis bombycina), forbliver aktiv i kun 10 minutter om dagen. Disse væsner har længere ben end andre myrer og producerer varmechokproteiner, inden de forlader deres hule. Begge disse tilpasninger hjælper dem med at overleve ørkenens ekstreme varme.

14. Deathstalker Scorpion

Deathstalker-skorpionen (Leiurus quinquestriatus) er den mest giftige skorpionart i verden. Det producerer en dødelig cocktail af neurotoksiner, der kan udløse ubehagelig smerte hos et voksen menneske, når den bliver bidt af denne scorpion. Børn, alderen og de svage personer er også i fare for at dø ved envenomation i ekstreme tilfælde af dødstalkerbid.

13. Sand Viper

En dødelig viper art, den Cerastes vipera beboer Sahara ørkenen. Slangerne har en længde på omkring 20-35 cm og har et bredt, trekantet hoved og små øjne. Den kraftige hæmotoksin, der produceres af denne viper, dræber sit bytte næsten øjeblikkeligt. Små pattedyr, fugle og firben er det sædvanlige bytte af disse slanger. En anden art af giftig viper, den Cerastes cerastes bor også i Sahara. Tilstedeværelsen af ​​et par supraokulære "horn" hjælper let at skelne denne viper-art fra andre.

12. Ørken krokodille

Når vi taler om "Hvilke dyr lever i Sahara-ørkenen?" Tænker vi næppe på krokodiller. Den vestafrikanske krokodille (Crocodylus suchus) beboer ørkenens levested, hvor den forbliver i en tilstand af dyrkning i perioder med tørke, skjult væk i huler og huler. I regntiden kommer krokodillerne fra deres husly og samles i gueltas.

11. Overvåg øgler

Ørkenskærmen (Varanus griseus) er en kødædende øgleart, der findes i Sahara-ørkenens levested. Dette dyr er en koldblodet væsen og går derfor i dvale fra september til april. Æggene vokser op til 1-2 meter lang og har en gennemsnitlig levetid på omkring otte år i naturen. Ørkenskærmen føder primært på gnavere, fisk og æg, men det kan også føde på fugle, små pattedyr og andre skabninger, hvis muligheden opstår.

10. Black-Faced Firefinch

Den sorte-faced firefinch (Lagonosticta larvata) er en almindelig fugl tilhørende den østrildid finch familie af afrika. Denne art kan ses i mange lande i Afrika syd for Sahara. I øjeblikket er fuglen klassificeret som mindste bekymring på grund af den udbredt distribution. Men populationerne af denne fugl anslås at falde støt.

9. African Silverbill

Den afrikanske sølvfiskEuodice kantiner ) er en fugl, der lever i tørre landskaber. Det er en bosiddende fugl af tør savanna regioner i Afrika grænser op til Sahara ørkenen. Den afrikanske sølvfisk er en sødbar fugl, der aborrerer på træer i store flokke, ofte klemt tæt sammen i lange perioder. De foder på græsfrø og frø af voksende planter.

8. Rødhalset struds

Den nordafrikanske struds (Struthio camelus camelus) er den største levende fugl i verden. Det vokser op til omkring 9 fødder i længden, har en pink-rød nakke, sort / hvid fjerdragt hos mænd og grå fjerdragt hos kvinder. Jagt efter mad, fangst til landbrug, tab af levesteder mv. Har ført til den hurtige nedgang i befolkningen i denne struds. Arten findes nu kun i 6 i 18-landene, hvor den engang eksisterede.

7. hyrax

Små, tickset, plantelevende pattedyr, rockhyraxen (Procavia capensis) findes over hele Afrika syd for Sahara. Disse dyr tager normalt husly indenfor klippesprækker og kommer ud på tidspunktet for foraging. De lever i store grupper af 10-80 dyr og foder sammen.

6. Afrikansk vilde hund

En truet art, den afrikanske vilde hund (Lycaon pictus) er hjemmehørende i Afrika syd for Sahara. I dag eksisterer kun 39-subpopulationer af denne canidart bestående af 6,600 voksne. Udbrud af smitsomme sygdomme, forfølgelse af mennesker og ødelæggelse af levesteder er ansvarlige for nedgangen i afrikanske vilde hundepopulationer. Disse dyr er meget sociale, levende og jagt i store pakker. Unikt er det hunner af denne art, der efterlader pakken, når den er seksuelt moden i stedet for hannerne. Antiloper er deres primære bytte.

5. Gazelles (Dorcas Gazelle, Rhim Gazelle, Dama Gazelle)

Dorcas gazelle (Gazella dorcas), en lille gazelleart, beboer Sahara-ørkenen og de omkringliggende græsarealer. Udpeget som sårbart af IUCN eksisterer kun 35,000-40,000 af disse dyr i dag. Dorcas gazelle er velegnet til livet i ørkenen. Det kan gå uden at drikke for hele sin levetid, men når der er vand til rådighed, drikker det vand. Disse gazeller er aktive mellem skumring og daggry, når de foder til blade, frugter, kviste og blomster af ørkenplantage.

Med færre end 2,500 individer af rhim gazellen (Gazella leptoceros) tilbage i naturen, er denne art blevet erklæret at være truet af IUCN. De er velegnede til at overleve ekstremerne i ørkenenes habitat, hvor de bor. Disse gazeller har en blegfarvefarve, der afspejler sollys og forstørrede hover, der giver dem mulighed for at gå glat i ørkensanden.

De kritisk truede arter af gazelle, dama gazelle (Nanger Dama) findes i dag kun i Niger, Tchad og Mali, selv om det tidligere var en mere udbredt distribution. Jagt efter kød og habitat tab truer overlevelsen af ​​denne art. Disse gazeller foder på blade, frugter, græs og skud af ørkenplanter.

4. Dromedary Camels And Goata

Den dromedære kamel eller den arabiske kamel (Camelus dromedarius), er den næststørste kamelart efter de baktriske kameler. De har en enkelt hump i modsætning til de to humps af de baktriske arter. Disse kameler er blevet tæmmet af de menneskelige bosættere i Sahara og anvendes til forskellige formål som transport og kød. Disse kameler er meget tilpassede til at overleve i tørre forhold og er hovedsageligt natlige i naturen. Sahara-folkene holder også tamme geiter til mælk og kød. Både kameler og geder blev på et tidspunkt fundet i naturen, men i øjeblikket er vilde populationer af disse dyr ret sjældne.

3. Desert Foxes (Fennec Fox, Pale Fox og Rüppell's Fox)

Fennec ræven (Vulpes zerda) er den mindste canid-art med usædvanligt store ører, der hjælper med at sprede varme. Dens krop er velindrettet til den tørre habitat, og den findes fra Marokko gennem Egypten såvel som sydpå til nordlige Niger og øst til Kuwait og Sinai-halvøen. Det føder på fugle, insekter og gnavere. En af de mindst studerede arter af ræv, den blegne ræves levested strækker sig fra Senegal til Sudan. Dens sandfarve camouflerer det godt i ørkenen, hvilket gør det svært at opdage. Rüppellens ræv (Vulpes rueppellii) er en lille ræv med en sandjakke og en altydig kost. Den finder også sin plads på vores liste over "Hvilke dyr lever i Sahara-ørkenen?"

2. Saharan Cheetah

Blandt de øverste rovdyr, der bor i Sahara-ørkenen, er Sahara-cheetahen (Acinonyx jubatus hecki). Kun om 250 voksne voksne af denne kritisk truede art overlever i dag. De findes primært i ørkenens centrale vestlige dele. Disse cheetahs har en blegfarvet frakke og mindre synlige pletter og rivebånd end andre afrikanske cheetahs. De fodrer på antiloper som addax og gazellerne. Lejlighedsvis jager de også harer. De er normalt ensomme i naturen med en semi-nomadisk livsstil. De jager hovedsagelig om natten.

1. Addax Antilope

En kritisk truet art, addax antilopen (Addax nasomaculatus) ses sjældent i Sahara. Indiskriminerende jagt har udslettet store populationer af dette dyr. Arten er indfødt i Mauretanien, Tchad og Niger. Det er kendetegnet ved sine lange, snoet horn og blegfarvefarve, som også giver den navnet hvide antilope. Addax antiloperne er yderst tilpassede til at leve under de hårde ørkenforhold og kan opretholde sig uden vand i ubestemt tid. Således findes de i ekstremt tørre forhold, regioner der modtager mindre end 100 mm årligt nedbør. De foder på græs og blade af ørkenplanter og får vand fra deres mad og dug.